Asuntomessut 2020

Woodbeka sai suuren kunnian päästä tekemään huonekaluja esteettömään ja esteettiseen Villa Mikaeliin Tuusulan Rykmentinpuistoon Asuntomessuille 2020. Kesällä 2018 Turtiaiset vierailivat perheemme mökillä, jonka ruokapöytä penkkeineen ovat Berndin käsialaa. Seuraavan vuoden syksyllä Petri, Mikaelin isä, otti Berndiin yhteyttä ja toivoi Berndin olevan hänen tarvitsemansa puuseppä - mies, joka voisi toteuttaa hänen visionsa jykevistä, jo uutena vanhan näköisistä huonekaluista.

Visiosta messuille

Petri ja Mikael Turtiainen suunnittelivat talon, joka palvelee täydellisesti vaikeasti vammautuneen tanssijan tarpeita. Kun saimme listan tarvittavista huonekaluista, suuntasimme ostoksille Fiskarsin Laatupuuhun, josta lähti mukaan kuorma massiivista suomalaista mäntyä. Nyt projektin loppuvaiheessa voimme iloksemme todeta, ettei projektista jäänyt yhtään hukkapalaa!

Yksi tärkeä elementti talossa on tukeva kaide, joka myötäilee talon muotoja. Kaiteen avulla Mikael voi lähteä ottamaan askeleita itsenäisesti omassa kodissaan. Kaiteen mallia viilattiin niin kauan kunnes se oli täydellinen. Mustaksi maalatun täyspuisen kaiteen valmisti tietysti Woodbeka. Sekä Iltalehti että Helsingin Sanomat uutisoivat Villa Mikaelista. Petriä haastateltiin myös Ylen aamuun.

Puinen allastaso


Ehkäpä koko talon ainutlaatuisin elementti on kylpyhuoneen allastaso. Petri toi kahvipöytäämme suunnitelman, joka salalokeroineen ja upotettuine kädensijoineen oli hullu, mutta kiehtova. Pelonsekaisin tuntein Bernd lähti toteuttamaan Turtiaisen visiota. Allastasoa tehdessä Bernd valitsi tarkoin jokaisen käyttämänsä lankun, hankki parhaat mahdolliset kiskot laatikkoa varten ja teki kymmeniä testejä parhaan pintakäsittelytuloksen aikaansaamiseksi. Turtiainen halusi, että puu näyttäisi vanhalta jo uutena - onneksi lopputulos oli juuri sitä, mitä asiakas toivoi.

Asuntomessuilla nähdään Woodbekalta allastason ja kaiteen lisäksi jykevääkin jykevämmät terassikalusteet sekä Villa Sannin saarnipöytä. Tänään lähti vihdoin viimeinen toimitus messualueelle. Kaikki kalusteet on vielä suojattu rakennuspölyltä, mutta odotamme innolla, että pääsemme katsomaan niitä pian paikan päälle!