Pajapuoti

Vanhan remontoiminen on aikaa vievää puuhaa. Talomme ei ole vieläkään valmis, vaikka olemme asuneet tässä jo viisi vuotta. Enkä kyllä ihmettele asiaa yhtään, koska talon lisäksi olemme remontoineet vuonna 1938 rakennettua navettaamme, pyöräyttäneet pari muksua ja ryhtyneet yrittäjiksi. Oikeastaan Bernd oli jo aikaisemmin yrittäjä, mutta kuten tässä vuosien varrella olemme huomanneet, toimimme parhaiten tiiminä. Siksi olikin luontevaa kehittää puusepänverstaan lisäksi muutakin, jotta puusepän vaimollekin saataisiin jotain tekemistä.

Vuonna 2016 koiramme lisäksi Otalammelle muutti pieni parvi kanalintuja. Niille tehtiin ensihätään majapaikka navettaan, jossa sattumoisin oli sopiva kulkureitti katetulle ulkoalueelle. Kyseinen huone oli erittäin huonossa kunnossa. Yksi seinä oli aikanaan sortunut kokonaan ja se oli onneksemme korjattu ennen muuttoamme. Alkuperäinen betonilattia oli myös osittain sortunut. Onneksi kyseenalaiset olot eivät kanojamme haitanneet.

Vanha kanala

Vanha betonilattia päätyi muuriksi Vanhan Porintien varteen ja otalampelainen nuorimies tuli arvokkaaksi avuksi lapioimaan hiekkaa ja sepeliä. Nuorimies pääsi myös kokeilemaan muurarin työtä, kun osa seinätiilistä täytyi kiinnittää uudestaan. Urakkaan kuului lisäksi lattialämmityksen asentaminen, lattian ja katon eristäminen, uusi betonilattia, seinien ja lattian maalaus sekä katto- ja seinäpaneelien asentaminen. Myös vanha ovi irrotettiin, purettiin osittain ja eristettiin kunnolla. Kanojen vanhan kulkureitin suojaksi puuseppämme teki uuden ikkunan. Projektiin kului lähes jokainen vapaapäivä syksyllä 2020. Siltikään se ei ole vielä täysin valmis. Talven viimoja vastaan puusepän on vielä valmistettava muutama ikkunaruutu.

Muutos suunnitelmiin

Kun marraskuu saapui, oli puusepänvaimo jo täyttä päätä valmistautunut pieneen joulutapahtumaan, jonka piti olla navetan ylisillä. Kun uudet rajoitukset koronapandemian hillitsemiseksi astuivat voimaan, tuli suunnitelmiin äkillinen muutos. Pikku hiljaa syksyn aikana valmistunut huone piti saada valmiiksi kahden päivän aikana.

Sunnuntaina 29.11.2020 klo 9.40, puuseppämme Bernd kiinnitti vasta valmistuneen kahvan puodin oveen ja muutamaa minuuttia myöhemmin avajaispäivän ensimmäiset vieraat saapuivat.

Pajapuoti

Navetta talvella

Pajapuodin ovet ovat auki ympäri vuoden pääasiassa viikonloppuisin. Myynnissä on Woodbekan omia puusepän tuotteita, puusepän vaimon maalauksia, paikallisten yrittäjien käsitöitä, hunajaa, ihania saippuoita ja kerrassaan uniikkia taidetta! Ohi ajaessa kannattaa kurkata, onko puoti auki ja tulla moikkaamaan meitä!

-Saara-